Techniek Tastbaar Leek geslaagd!

19 oktober 2023

Bijna 2000 bezoekers bezochten afgelopen vrijdag Techniek Tastbaar in Leek. Een evenement waarbij kinderen de wereld van techniek ontdekken door te doen, vragen te stellen en dingen te maken. Ongeveer veertig bedrijven namen deel en lieten de veelzijdigheid van hun beroep zien. Klasgenoten, leerkrachten en ouders leerden bij onze stand meer over de thema’s wegenbouw en energie.

Op het schoolplein stond de hele keten aan materieel, van asfaltfrees tot en met wals. Samen met Koninklijke Oosterhof Holman vertelden onze collega’s alles over de machines, de opbouw van wegen en de grondstoffen die daarvoor nodig zijn. Leerlingen konden met een waterproefje testen hoe snel ZOAB regenwater afvoert en mochten uiteraard ook even in de machines zitten. 

Verderop in de school, lieten onze collega’s verschillende soorten elektriciteitskabels zien. De ene kabel wordt gebruikt om elektriciteit te verdelen, een ander om energie naar huizen toe te brengen of om zon- of windparken aan te sluiten. Hieraan was ook een prijsvraag gekoppeld. Hoeveel meter is de rode kabel op de kaart (tussen Pesse en Fluitenberg)? Een paar leerlingen zaten slechts een paar tientallen meters van de exacte lengte! De winnaar wordt binnenkort op de hoogte gebracht.

Het was een gezellige dag met veel enthousiaste leerlingen, leuke gesprekken en vele inzendingen voor de prijsvraag. Hopelijk zien we een aantal van hen terug in de wereld van techniek!