Nieuws

Nieuws

31 oktober 2023

Smart engineeringsteam aan de slag met digitalisering en innovatie

Innovaties en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan razendsnel. Technieken zoals AI, 3D, BIM en augumented reality blijven zich continu doorontwikkelen en slimme technieken spelen een steeds grotere rol voor opdrachtgevers. Daarom willen wij versnellen, onze kennis bundelen en delen met elkaar. Vandaag is ons smart engineeringsteam gestart dat daarop inspeelt. Periodiek komt het team samen om digitalisering, innovatie en verbinding vorm te geven binnen Dijkstra Groep.

24 oktober 2023

Ingenieursbureau Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Advies- en ingenieursbureau Movares, specialist in oplossingen voor spoor-, mobiliteit-, energie- en infrastructuurvraagstukken, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Innovus Smart Engineering om samen één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland te vormen.

19 oktober 2023

Techniek Tastbaar Leek geslaagd!

Bijna 2000 bezoekers bezochten afgelopen vrijdag Techniek Tastbaar in Leek. Een evenement waarbij kinderen de wereld van techniek ontdekken door te doen, vragen te stellen en dingen te maken. Ongeveer veertig bedrijven namen deel en lieten de veelzijdigheid van hun beroep zien. Klasgenoten, leerkrachten en ouders leerden bij onze stand meer over de thema’s wegenbouw en energie.

22 februari 2023

Nieuwe Volkswagens ID.Buzz voor Dijkstra Groep

Deze week namen we de eerste van een serie nieuwe elektrische bedrijfsauto's in gebruik, de Volkswagen ID.Buzz. Het zijn zeker niet de eerste elektrische auto's binnen ons wagenpark, maar momenteel wel de meest bijzondere. De eerste twee zijn klaar voor gebruik en kun je vanaf nu zien rijden.

27 januari 2023

Joudy Baraze studeert af en start als projectingenieur

Na een succesvol afstudeeronderzoek is Joudy Baraze geslaagd voor de opleiding hbo Civiele Techniek! Vandaag tekende ze haar contract als projectingenieur. Als trainee zal ze de kans krijgen om haar interesses binnen de afdeling Infra, Water & Natuur te ontdekken en zich verder te ontwikkelen.

21 december 2022

Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

Vanaf 1 januari 2023 gaat Dijkstra Groep over in nieuwe handen. Ons bedrijf wordt overgenomen door het vorig jaar aangetreden management en investeerder Convent Capital. Deze stap maakt het voor Dijkstra Groep mogelijk om de krachten ook te bundelen met aan Convent Capital verbonden bedrijven als Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake en softwareontwikkelaar Future Insight.

15 december 2022

Studenten Technische Bedrijfskunde overhandigen adviesrapport Assetmanagement

Afgelopen week overhandigden de vijf studenten hun bevindingen en adviezen op het gebied van assetmanagement. In slechts acht weken wisten zij onze kansen en ontwikkelpunten vast te leggen. De aanbevelingen vormen een mooie uitdaging voor het komende jaar.

11 oktober 2022

Lenz Bierman wint LEGO-set én een bezoek aan het nieuwe Julianaplein

Tijdens Techniek Tastbaar in Leek deed Lenz mee aan onze wedstrijd en raadde hij het totaalgewicht van onze wals. Hij zat slechts veertig kilo naast het totaalgewicht en won daarmee een LEGO-set! De uitreiking van de prijs vond plaats op één van de grootste bouwlocaties van Noord-Nederland: het nieuwe Julianaplein.

27 september 2022

Techniek Tastbaar Leek

Op vrijdag 23 september bezochten honderden jongeren Techniek Tastbaar in Leek. Met klasgenoten, ouders en leerkrachten kregen ze van allerlei bedrijven uit de omgeving een kijkje achter de schermen van de meest uiteenlopende technische beroepen. Ook wij waren aanwezig met als hoofdthema wegenbouw.

27 juli 2022

Volledige Dijkstra Groep gecertificeerd voor SCL3

Op vrijdag 8 juli 2022 werd de audit voor de Safety Culture Ladder afgerond. Na een vijfdaagse audit kwam de uitslag: ruimschoots geslaagd! Op woensdag 27 juli ontvingen we uit handen van Arjen Werkmeester (commercieel directeur Normec) het certificaat.