Nieuwe Volkswagens ID.Buzz voor Dijkstra Groep

22 februari 2023

Deze week namen we de eerste van een serie nieuwe elektrische bedrijfsauto's in gebruik, de Volkswagen ID.Buzz. Het zijn zeker niet de eerste elektrische auto's binnen ons wagenpark, maar momenteel wel de meest bijzondere. De eerste twee zijn klaar voor gebruik en kun je vanaf nu zien rijden.

Elektrisch rijden wordt de norm
Bij Dijkstra Groep worden voertuigen op brandstof steeds meer uitgefaseerd en stappen we zoveel mogelijk over op elektrisch rijden. Binnenkort volgen er nog twee exemplaren van de ID.Buzz.

Extra ruimte
Op woensdag 21 februari nam Arnold Fieten de sleutels in ontvangst van zijn nieuwe Buzz in de kleuren van MUG Ingenieursbureau. Zijn vorige auto, een VW Caddy was aan vervanging toe en Arnold wilde graag een iets groter exemplaar. Arnold is landmeter en heeft daarom ruimte nodig voor al zijn materiaal. De bus biedt voldoende ruimte en heeft altijd elektriciteit beschikbaar om zijn apparatuur op te laden.

Overal elektriciteit bij de hand
De ID.Buzz in de kleuren van Koninklijke Sjouke Dijkstra wordt in gebruik genomen bij de asfaltploeg. Hiervoor ontvangt Max Cordes binnenkort de sleutels. Beide bussen zijn voorzien van V2L technologie (Vehicle to Load) waarmee het eenvoudig mogelijk is om elektrische apparaten te voorzien van stroom uit de accu van de auto. Daarmee is er geen generator op brandstof meer nodig op werkplekken waar geen elektriciteit voor handen is.

Beide collega's kijken uit naar het gebruik van de auto's. "Het zijn bijzondere voertuigen met allerlei nieuwe mogelijkheden en hulpsystemen. Dat is even wennen, maar het rijdt fantastisch!"